Igår gjorde jag två sorters kycklinggrytor till Lilly.
Den ena med paprika och den andra med tomat och basilika. Dessa var jättesmidiga att göra samtidigt.
Skär kycklingfilé och skalad potatis i bitar, hacka urkärnad tomat och paprika samt purjo- eller charlottenlök.
Häll kycklingbitarna i en kastrull, täck med vatten och koka 10-15 minuter. Häll potatis, lök och paprika respektive tomat i två kastruller, täck med vatten och låt koka tills potatisen är mjuk. Obs! Tomaten läggs i när det är 5-10 minuter kvar.
Häll av kycklingen och grönsakerna men spara vatten från grönsakerna att späda med. Mixa allt i matberedare till önskad konsistens -krydda med olivolja och svartpeppar (och basilika till den med tomat i).
Lilly testade den med paprika igår och hon åt nästan två portioner och sa mmmm, mmmm hela tiden så det var tydligen gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar